Etusivulle


AksonometriaKARHUNSYDÄN, 2007


PROJEKTI: Koukonkujan korttelisuunnitelma
SIJAINTI: Luistarin alue, Eura
ASIAKAS: Euran kunta
KOKO: 6 asuintonttia+ viheralue = n. 1,2 ha


Johdanto

Koukonkujan korttelisuunnitelman ideat liittyvät alueella 80-luvulla liikuskelleeseen karhuun, josta asuntoalueen nimistökin juontuu (kouko = karhu). Koukonkujalle tuleminen on saapumista koko Luistarin asuntoalueen suojaisimpaan kohtaan, kuvainnollisesti lumen alla pesässään nukkuvan karhun sydämeen.

Rakennukset ja niiden sijoittelu

Rakennusten ulkoasun lähtökohtana ovat koko asuntoalueella esiintyvät punaiset katot, joihin sekä asuinrakennusten että piharakennusten julkisivujen väri-ideat liittyvät. Piharakennukset muodostavat tiiviin sokkeloisen kerroksen Koukonkujan varteen ja asuinrakennukset sijoittuvat tonteille siten, että niiden väliin ja taakse jää mahdollisimman paljon tilaa aurinkoisille pihoille. Tonttien etupihat ovat luonteeltaan tiiviitä ja rakennettuja ja takapihat avarampia. Tonttien takapihat voivat olla joko maisemoitua tai luonnonmukaista valinnan mukaan. Korttelin uloin reuna-alue sekä korttelin keskellä oleva mäki säilytetään luonnonmukaisena. Koukonkujan varteen halutaan luoda yhtenäinen ja tiivis ympäristö, joka syntyy talousrakennuksista, muuriaiheesta, kiveyksestä, istutuksista ja pergolarakenteesta (=karhuportti) Talousrakennukset sijoittuvat suorakulmaisen (7m x 8m) etupihan ympärille. Ensimmäisellä sivulla on yhdistetty jäte- ja polkupyöräkatos, toiselta sivulta etupiha liittyy Koukonkujaan, kolmannella sivulla on 2-paikkainen autosuoja, joka voidaan rakentaa joko autotallina tai autokatoksena tai näiden yhdistelmänä . Neljännellä sivulla on pihavarasto ja läpikuljettava pergolarakenne (=karhuportti), joka erottaa tonttien etu- ja takapihan.

Korttelin väri-ideat

Korttelin väri-ideana on, että ulospäin kortteli näkyy asuinrakennusten punaisten kattojen lisäksi asuinrakennusten ulkoseinien vaalean eri sävyissä (lumi). Koukonkujan suulle tullessa katunäkymän värivaikutelma vaihtuu tummaan ruskeaan, mustaan ja harmaaseen (karhun turkki), joka sitten muuttuu tontti tontilta Koukonkujaa peremmälle kulkiessa yhä enemmän ja enemmän punaiseksi (karhun sydän).
Asemapiirros

Maastoleikkauksia
ETUSIVULLE

ALUESUUNNITTELU