Etusivulle


Näkymä lounaasta Saariseläntieltä

Näkymä pimeällä, pylväiden sisällä on 65 kpl LED-valaisinta.REVONTULISEINÄMÄ, 2006


PROJEKTI: Ravintola Siberian julkisivusuunnitelma
SIJAINTI: Saariseläntie 4, Saariselkä
ASIAKAS: Juha Mehtäjärvi
KOKO: Seinämän pituus on 38,5 m ja korkeus 5 m
MAALIEN SPONSOROINTI: Teknos Oy


Revontulet ja sateenkaari, jotka molemmat ilmentävät luonnon dynamiikkaa, ovat esimerkkejä visuaalisesti painottomista tilanteista, joihin liittyy sekä hienovaraista että äkkinäistä muutosta. Molemmat ovat ihmeitä, joita ei voi milloinkaan sivuuttaa tuntemuksitta.

Luonnosta ja luomisvoimasta ammentaa persoonallisuutensa myös Ravintola Siberia. Sen uuden julkisivun tehtävä on kuvastaa Siberian rikasta ja dynaamista sisäistä maailmaa myös ulospäin.

Ensi silmäyksellä uusi julkisivu näyttää yksinkertaisesti moniväriseltä seinältä, mutta oikeasti se on seinä, jonka läpi voi kävellä - ja siirtyä mistä tahansa kohdasta yhdellä askeleella Siberiaan. Kohtisuoraan katsottaessa seinää ei olekaan olemassa.

Myös seinämän väreissä on yllättävä ominaisuus. Sen värit järjestyvät kaikista suunnista katsottuna aina spektrin luonnolliseen järjestykseen, (infra)punainen lähimmäksi ja (ultra)violetti kauimmaksi. Revontulisateenkaaren molemmissa päissä on… sisäänkäynti! - Toinen ravintolaan, toinen parturi-kampaamoon.

Hämärän tullessa julkisivun alumiiniprofiilit muuttuvat valaisimien sarjaksi. Yön pimentyessä julkisivun irtoaa vähitellen maasta ja asettuu leijumaan ilmaan. Julkisivun takana oleva rakennus maalataan kauttaaltaan valkoiseksi. Julkisivun edessä oleva mainoskyltti uusitaan ja siitä tehdään myös pimeässä valaiseva. Länsipäätyyn tuleva kuisti ja katos liittyvät uuteen kokonaisuuteen.


Revontuliseinämä nähtynä idästä

Näkymä talvella
Revontuliseinämä edestäpäin katsottuna

Näkymä syksyllä


ETUSIVULLE

LISÄÄ JULKISIA RAKENNUSKOHTEITA