Etusivulle
Vuoden 2015 osallistujista yhtä lukuunottamatta kaikki saivat paikan arkkitehtiosastolle! = 89% .

Jarkko Kettunen kertoo ja näyttää miten hyvä rakennustehtävä syntyy


AJAK-TAKUUVALMENNUSKURSSI 2016


PROJEKTI: Takuuvalmennuskurssi arkkitehtiosastolle
KURSSIN HINTA: Ennakkotehtäväkurssi 990 e, Arkkitehtimatematiikan kurssi 700 e, Piirustus- ja suunnittelukurssi 2000 - 3600 e (alkupisteistäsi ja hakukohteistasi riippuen), jos saat opiskelupaikan.
TAKUU: Ennakkotehtäväkurssin takuu = 100%, matematiikan kurssin takuu = 50 %, Piirustus- ja suunnittelukurssin (intensiivikurssi) takuu = 80%, eli jos et saa opiskelupaikkaa, maksat vain 20% kurssimaksusta. (Katso alla tarkemmat kurssikohtaiset tiedot).
AJANKOHTA: Ennakkotehtäväkurssi alkaa helmikuun 2016 alussa (heti kun ennakkotehtävät 2016 julkaistaan), Piirustus- ja suunnittelukurssi (intensiivikurssi) järjestetään Helsingissä 25.5.2016 - 2.6.2016 , (su 29.5 ei opetusta). Arkkitehtimatematiikan kurssia pidetään kevään 2016 aikana matematiikankokeeseen saakka.
ONNISTUMISPROSENTTI: Ennakkotehtäväkurssi = 100% (= 2004-2015 keskiarvo), Arkkitehtimatematiikan kurssi 100% (2014 ja 2015), Piirustus- ja suunnittelukurssi = 70%, (= 2004-2015 keskiarvo)
KURSSIN OPETTAJAT: Arkkitehdit Adalbert Aapola, Jarkko Kettunen ja arkkit. yo:t + assistentit
ILMOITTAUTUMINEN: Ilmoittautuminen ja tiedustelut sähköpostitse ajak@ajak.fi, tai puhelimitse 044-5281097, 044-5313160.

KURSSIN IDEA:
AJAK-Takuuvalmennuskurssin idea on yksinkertainen: opettajat ja oppilaat muodostavat tiimin, jonka selkeä yhteinen tavoite on saada kurssin oppilaat arkkitehtiosastolle. Opetuksen perustan muodostavat opettajien kokemukset ja tiedot siitä, minkä tyyppisiä ominaisuuksia tehtävissä arvostetaan, minkä tasoinen työ riittää arvostelijoille ja miten oppilas saa omia vahvuuksia hyväksikäyttämällä sellaisia aikaan. Opetusstrategiaan vaikuttavat myös kunkin oppilaan henkilökohtaiset taidot, joille opetus ja tarvittava itseluottamus rakennetaan.

Intensiivikurssin opetus on käytännössä yksityisopetusta motivoituneessa pienryhmässä, jossa palautetta ja neuvoja saa kurssin opettajien lisäksi myös muiden oppilaiden töiden kautta. Kurssin ilmapiiri on rento, mutta määrätietoinen. Kurssin opettajat ovat 39-vuotiaita arkkitehtejä. Adalbert Aapola on toiminut Teknillisen korkeakoulun arkkitehtiosastolla ensimmäisen vuosikurssin opettajana kahtena vuonna ja on toiminut kriitikkona Taideteollisessa Korkeakoulussa. Jarkko Kettusen erityisvahvuudet ovat taiteellinen kuvallinen ilmaisu sekä pääsykokeiden pienoismallitehtävät. Valmennuskurssitoiminnan lisäksi A.A ja J.K ovat tehneet jo 15 vuoden ajan yhteistyötä myös arkkitehtitoimiston työssä, josta tuloksena mm. 15 kilpailuvoittoa kansallisissa ja kansainvälisissä arkkitehtikilpailuissa (yhteensä 27 palkintoa arkkitehtikilpailuissa). Vuodesta 2008 alkaen kurssilla on ollut arkkitehtiopettajien lisäksi maan parhaita piirustuspisteitä saaneita arkkitehtiylioppilaita assistentteina.

Kurssihistoriamme aikana olemme valmentaneet yhteensä jo 192 opiskelijaa sisään arkkitehtiosastolle, joista ensimmäiset ovat jo valmiita arkkitehtejä:) Hyvin todennäköisen opiskelupaikan lisäksi saat kurssiltamme erittäin hyvät lähdöt itse opiskeluunkin. KATSO TÄSTÄ--> löydätkö tuttuja nimiä vuosien varrella sisään päässeitten "ajakkilaisten" joukosta.

Ilmoitamme vuosittain sekä kurssin osallistujamäärän että sisään päässeitten oppilaiden nimet. Näin voit olla varma siitä, että mainostamamme sisäänpääsyprosentit ovat todellisia ja luotettavia. Annamme pelkästään todenmukaista ja tarkkaa informaatiota tuloksistamme, emmekä esitä perusteettomia tai pyöristeltyjä prosenttilukuja sisäänpäässeiden tai parhaiden piirustuspisteiden saaneiden osalta. Sisäänpääsyprosenttimme koskee myös yksiselitteisesti pelkästään arkkitehtiosastoille pyrkineitä.

On hyvä varmistaa, että pääsyprosessisi ei katkea matematiikan kokeeseen: Arkkitehtimatematiikan kursseja järjestetään Helsingissä ja Tampereella nyt neljättä vuotta AJAK-takuuvalmennuskurssien yhteydessä. Kurssin opettajana on matemaattisesti suuntautunut arkkitehtiylioppilas, joka sai itsekin AJAK-takuuvalmennuskurssin käytyään huippupisteet myös piirustus- ja suunnittelukokeesta.

Olemme paitsi valmennuskurssijärjestäjä myös Suomen eturivin arkkitehtitoimisto. Tarjoamme vuosittain monelle "ajakkilaiselle" myös työtä toimistossamme. Kun tulet syksyn piirustuskurssille tai ennakkotehtäväkurssille, pääset kurssin ohessa seuraamaan, minkälaista arkkitehdin työ käytännössä on. Parhaimmillaan saat sekä opiskelupaikan että työpaikan samasta osoitteesta:)

AJAK-takuuvalmennuskurssi järjestetään nyt 13:n kerran. Hyvä tulos saavutetaan joka vuosi kovan työn kautta!

Tervetuloa mukaan Suomen parhaalle arkkitehtivalmennuskurssille!


AJAK-TAKUUVALMENNUSKURSSIT 2016

1. Ennakkotehtäväkurssi Helsingissä, Tampereella tai Oulussa

- Sisältää 6 henkilökohtaista opetuskertaa (yksityisopetus) kevään 2016 aikana.
- 1. ja 6. tapaaminen ovat ryhmäopetusta pienryhmässä Helsingissä. 2-5. tapaamisten ajankohdat sovitaan joustavasti kunkin oppilaan kanssa erikseen. Tapaamisia järjestetään noin 2 viikon välein ennakkotehtävien palautukseen asti.
- Sinulla on mahdollisuus valita osa tapaamisista pidettäväksi joko Aalto-yliopiston, Tampereen tai Oulun arkkitehtiosastoilla.
- Kurssin ideana on ensin varmistaa ennakkotehtävien onnistuminen ja käyttää loput tapaamiset piirustus- ja suunnittelukokeeseen harjoittelua varten.
- Kurssi sisältää myös pääsykoetyyppisiä harjoitustehtäviä käsittävän itseopiskelumateriaalin ennakkotehtäväkurssin ja intensiivikurssin välistä aikaa varten.
- Takuu = 100 % eli kurssimaksu palautetaan, jos oppilas ei selviydy jatkoon ennakkotehtävistä.
- Jatkoonpääsyprosentti 2004-2015 = 100 %
- Kurssi järjestetään Arkkitehtitoimisto AJAK Oy:n tiloissa Helsingissä tai vaihtoehtoisesti/osittain Tampereella tai Oulussa.
- Kurssin hinta 990 euroa (798 e + Alv 24%)

2. Arkkitehtimatematiikan kurssi Helsingissä tai Tampereella.

- Kurssi sisältää 6 henkilökohtaista opetustilaisuutta (yksityisopetus tai pienryhmäopetus max 3 henkilöä ryhmässä).
- Tapaamiset sovitaan joustavasti kunkin oppilaan kanssa erikseen.
- Tapaamiset voidaan jakaa haluamallasi rytmillä kevään 2013 aikana
- Takuu = 50% eli jos et pääse läpi matematiikan kokeesta, saat puolet kurssimaksusta takaisin.
- Kurssin opettaja on matemaattisesti suuntautunut arkkitehtiylioppilas.
- Kurssin hinta 700 euroa (565 e +Alv 24%)
- Viime vuoden tulos 100% eli kaikki kurssille osallistuneet selvittivät matematiikan kokeen ja pääsivät piirustus- ja suunnittelukokeeseen.

3. Piirustus- ja suunnittelukurssi (intensiivikurssi) Helsingissä

- Sisältää kahdeksan erittäin intensiivistä opetuspäivää 25.5.2016 - 2.6.2016.
- Kurssipäivät ovat ke 25.5, to 26.5, pe 27.5, la 28.5, (su 29.5 ei opetusta), ma 30.5, ti 31.5, ke 1.6 ja to 2.6.
- Opetusajat ryhmästä riippuen pääsääntöisesti joko 9.00-15.00 tai 11.00-17.00
- Yhteensä noin 40 tuntia opetusta, sisältäen erittäin runsaasti henkilökohtaista ohjausta.
- Kurssi järjestetään Helsingin Länsi-Pasilassa.
- Viime vuoden sisäänpääsyprosentti oli 89%
- 2004-2014 sisäänpääsyprosenttien keskiarvo = 70%.

- Kurssitakuu: 80% kurssimaksusta palautetaan, jos opiskelupaikkaa arkkitehtiosastolla ei tule.
- Kurssin hinta on 2000 e - 3600 e riippuen mm. alkupisteistäsi ja hakukohteistasi alla olevan taulukon mukaisesti.

Kurssimaksusi määräytyy edullisimman hakulomakkeeseesi merkityn arkkitehtiosaston hinnan mukaisesti Arkkitehtihakukohteiden keskinäisellä järjestyksellä ei ole väliä, mutta kurssille päästäkseen ykköshakukohteena tulee olla jokin Suomen arkkitehtiosastoista (Aalto, Maisema-arkkitehtuuri, Tampere, Oulu). Jos arkkitehtihakukohteen edelle on merkitty jokin muu hakukohde kuin arkkitehtiosasto, ei jäljemmäksi merkitty arkkitehtiosastohakukohde oikeuta edullisempaan hintaan.

Huom! Hakusysteemi on vuodeksi 2016 muuttunut. Merkittävin muutos on se, että ensisijaisesta hakukohteesta ei enää saa lisäpistettä.- Jos sinulla on jo paikka arkkitehtiosastolla ja aiot vaihtaa arkkitehtiosastoa keväällä 2016, saat intensiivikurssin maksusta 40 % alennuksen.
- Jos sinulla on jo paikka arkkitehtiosastolla ja aiot vaihtaa arkkitehtiosastoa keväällä 2016 ja olet jo käynyt AJAK-intensiivikurssin, saat maksusta 50% alennuksen.
- LASKE ALKUPISTEESI TÄSTÄ --->


KATSO TÄSTÄ YHTEENVETO VUODEN 2010 KURSSISTA JA SEN TULOKSISTA!
KATSO TÄSTÄ YHTEENVETO VUODEN 2011 KURSSISTA JA SEN TULOKSISTA!
KATSO TÄSTÄ YHTEENVETO VUODEN 2012 KURSSISTA JA SEN TULOKSISTA!
KATSO TÄSTÄ YHTEENVETO VUODEN 2013 KURSSISTA JA SEN TULOKSISTA!
KATSO TÄSTÄ YHTEENVETO VUODEN 2014 KURSSISTA JA SEN TULOKSISTA!
KATSO TÄSTÄ YHTEENVETO VUODEN 2015 KURSSISTA JA SEN TULOKSISTA!

ILMOITTAUTUMINEN:
Vuoden 2016 kursseille voi jo ilmoittautua. Paikkoja on rajoitetusti. Ota yhteyttä sähköpostilla ajak@ajak.fi tai puhelimitse 044-5281097, 044-5313160.
ETUSIVULLE

VALMENNUSKURSSIN PÄÄSIVULLE FACEBOOK