Etusivulle

Tyytyväisiä ilmeitä vuoden 2004 piirustus ja suunnittelukurssilta - kolme oppilasta neljästä sai opiskelupaikan arkkitehtiosastolta. Taustalla toinen kurssin opettajista.


AJAK-TAKUUVALMENNUSKURSSI, 2004


PROJEKTI: Takuuvalmennuskurssi
TAKUUPERIAATE: Ennakkotehtäväkurssin kurssimaksu veloitetaan vain jos oppilas selviää jatkoon, Piirustus- ja suunnittelukurssin kurssimaksu veloitetaan vain, jos oppilas saa opiskelupaikan arkkitehtiosastolta.
AJANKOHTA: Seuraava ennakkotehtäväkurssi alkaa maaliskuussa 2005 ja seuraava piirustus- ja suunnittelukurssi toukokuussa 2005.
ONNISTUMISPROSENTTI: Ennakkotehtäväkurssi 100%, Piirustus- ja suunnittelukurssi 75% (2004)
KURSSIN OPETTAJAT: Arkkitehdit Adalbert Aapola ja Jarkko Kettunen

AJAK-Takuuvalmennuskurssin idea on yksinkertainen: opettajat ja oppilaat muodostavat tiimin, jonka selkeä yhteinen tavoite on saada kurssin oppilaat arkkitehtiosastolle. Opetuksen perustan muodostavat opettajien kokemukset ja tiedot siitä minkä tyyppisiä ominaisuuksia tehtävissä arvostetaan, minkä tasoinen työ riittää arvostelijoille ja miten oppilas saa omia vahvuuksia hyväksikäyttämällä sellaisia aikaan. Opetusstrategiaan vaikuttavat myös kunkin oppilaan henkilökohtaiset taidot, joille opetus ja tarvittava itseluottamus rakennetaan.

Kurssin opetus on käytännössä yksityisopetusta motivoituneessa pienryhmässä, jossa palautetta ja neuvoja saa kurssin opettajien lisäksi myös muiden oppilaiden töiden kautta. Kurssin ilmapiiri on rento, mutta määrätietoinen.

Kurssin opettajat ovat 30-vuotiaita arkkitehtejä, jotka ovat tehneet yhteistyötä jo yli kymmenen vuoden ajan. Adalbert Aapola on toiminut Teknillisen korkeakoulun arkkitehtiosastolla ensimmäisen vuosikurssin opettajana vuosina 2000 ja 2001. Jarkko Kettusen erityisvahvuudet ovat taiteellinen kuvallinen ilmaisu sekä pääsykokeiden pienoismallitehtävät.

MERIITEIKSI KATSOTTAVIA ASIOITA VUODEN 2004 KURSSEILTA:

1. Kaikki ennakkotehtäväkurssilla olleet selviytyivät jatkoon.
2. Ainoa piirustus- ja suunnittelukurssin oppilaista, joka ei päässyt arkkitehtiosastolle jäi opiskelupaikasta vain 0,4 pistettä.
3. Yksi kurssin oppilaista sai piirustus- ja suunnittelukokeesta koko maan parhaat pisteet. (11,60)
4. Yksi kurssin oppilaista ei voinut uskoa todeksi sitä, että hän sai opiskelupaikan arkkitehtiosastolla :)
5. Kaikki oppilaat olivat kurssiin erittäin tyytyväisiä!


ILMOITTAUTUMINEN:
Ota yhteyttä puhelimitse 044-5281097, 044-5313160 tai sähköpostilla: ajak@ajak.fi
ETUSIVULLE

VALMENNUSKURSSIN PÄÄSIVULLE